Barion Pixel
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. 

Sri Aurobindo - Reinkarnáció, Az újjászületés problematikája

3,990 Ft
Manufacturer:
Availability: In Stock
Model: 102527
Loyalty points available to receive: 16
Not Rated
Expected delivery: October 04, 2023
Az újjászületés elméletének valódi alapja a lélek fejlődése, vagyis, hogy a lélek áttöri az Anyag (Májá) fátylát, és fokozatosan rátalál önmagára. Ha a lélek tényleg fokozatosan kivirágzik, akkor az újjászületés intellektuális szükségesség, logikailag elkerülhetetlen következmény.

Description

Az európai elmét az újjászületés elméletében jelenleg ugyanazon személyiség megmaradásának gondolata vonzza. Hiszen az életet szerető ember az önmagának tartott személyiség, a mentális, az idegi és a fizikai összetevő felbomlását vagy megszűnését nehezen viseli, és csábítja a túlélés és fizikai visszatérés gondolata. Az egyetlen ellenvetés, amely az újjászületés elfogadásának útjába áll, hogy az emlékezet láthatóan nem marad meg. Az ember az emlékezet – mondja a modern pszichológus –; mi haszna van a személyiségem megmaradásának, ha nem emlékszem a múltra, és nem vagyok tudatos róla, hogy még mindig és folyamatosan ugyanaz a személy vagyok? Mint ezt ebben a jóga könyvben látni fogjuk, a Védántin gondolkozók teljesen más szempontból vizsgálták a témát. Nem ragaszkodtak a személyiség megmaradásához, nem azt illették a magasztos „halhatatlan” jelzővel. Látták, hogy a személyiség egy folyamatosan változó elegy, ugyanazon személyiség megmaradása pedig nonszensz, ellentmond önmagának.

 

Ha egy olyan jógakönyvre vágysz, amely a reinkarnációt tudományos megvilágításba helyezi, vedd meg ezt a könyvet, nem fogsz csalódni.  Ha  egy jóga oktató tanfolyamra vagy jógaoktató képzésre jársz, alapirodalom, hogy értsd ezt a témát.  A leendő tanítványaid nagy eséllyel bele fognak kérdezni a témába. Szeretettel ajánljuk!   A Kiadó

Author Sri Aurobindo
135 X 205 mm
Oldalszám 240
Kötés keménytábla, cérnafűzött
ISBN 978-963-9858-32-9

Reviews

There are no reviews for this product.
Write a review!