Barion Pixel
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. 

A néti csésze a tisztálkodás alapkelléke

A Néti egy speciálisan kialakított kerámia kancsó, eredetileg Indiából származik. Segítségével kíméletesen, alaposan lehet megtisztítani az orrjáratokat, az arc- és az orrüregeket is. Használata egyszerű és nagyszerű, kifejezetten kellemes érzés.

A sóoldatos orrmosás megelőzésre remek, ugyanis növeli az orrnyálkahártya ellenállását vírusos és bakteriális fertőzésekkel szemben. Továbbá segít nátha, megfázás, szénanátha vagy krónikus nátha következtében fellépő orrdugulás okozta panaszok enyhítésében. Az orröblítés eltávolítja az orrból az allergéneket, ezáltal csillapítja a panaszokat allergiás náthában szenvedőknél.

Ez a módszer hatékony felső légúti gyulladások, valamint a krónikus és akut orrmelléküreg-gyulladás megelőzésében és kezelésében is. Az orr öblítésekor a sóoldat kimossa a gyulladásos váladékot, nedvesíti a nyálkahártyát és gyorsítja annak regenerálódását.

Gyerekeknél már 2-3 éves korban is alkalmazható, könnyen megtanulják a használatát.

Legyen nálad is az arcüreg tisztítás napiszintű rutingyakorlat, amely mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a hatás pedig óriási!

2 dl vízhez önts körülbelül 1 mokkáskanálnyi sót, ezzel egy megközelítőleg fiziológiás sóoldatot kapsz. Használatkor döntsd a fejedet körülbelül 45 fokban, nyisd ki a szádat és a felső orrjáratba helyezd el a néti kancsó nyílását. Hagyd, hogy a víz megtalálja az útját, mosd át az orrodat a kancsó teljes tartalmával, majd ismételd meg a folyamatot a másik oldalra is. Használat után alaposan fújd ki az orrodat! Használd naponta, legyen ez is a tisztálkodásod része.

A „nétizés” jóleső érzés, semmiféle kellemetlenséget, irritációt nem okoz. A könnynél kicsit sósabb oldatnak köszönhető, hogy az „orrfürdetés” simogató, lágy hatású.