Barion Pixel
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. 

Hogyan használd a jógablokkokat?

A jóga blokkok alapfelszereltségnek számítanak a jógában, segítenek megtalálni az egyensúlyt, új pózokat felfedezni és kényelmesebbé tenni a gyakorlásod. Megmutatjuk, hogy használhatják a jógablokkokat kezdők és tapasztalt jógik egyaránt.

1.   Támasztott mellkas nyitó póz

Ha egy blokkot a lapockákhoz, közvetlenül a mellkas alá, egyet pedig a fejed alá teszel, ez a pozíció nyitni fogja a mellkast és a torkot. Arra figyelj, hogy a lapockáknál lévő blokk magasabb pozícióban legyen, mint a fej alatt lévő.

2.   Alátámasztott Galamb póz

Ez a csípőnyitó póz jól megnyújtja az alsó hátat és a csípőt. Egy blokkot helyezz a feneked alá, a behajlított láb oldalán, a másikon pedig a könyököddel támaszkodj. A blokkok megakadályozzák, hogy olyan túl mélyre menj a pózban, és megsérülj.

3.   Pillangó póz

Nyisd a csípőd és a lágyékot ezzel a jó kis hát nyújtással. Azzal, hogy a homlokod megtámasztod a téglákon, biztonságosabbá teszed a pózt. A blokkokat úgy pakold egymásra, hogy azért még maradjon egy kis kihívás a pózban.

4.   Paschimottanasana (Térd-homloktartás)

A talpaid elé jógablokkot helyezve mélyebbre tudsz menni a pózban, így erősebben nyúlik a combhajlító- és a hátizom, valamint a gerinc melletti izmok.

5.   Háromszög póz

Ha a blokkot, mint kiegyensúlyozó elemet használod és közben feszíted a combjaidat a még nagyobb stabilitás érdekében, ez az erősítő póz remekül nyújtja a csípőt, valamint a gerincet, törzset oldalirányba.

6.   Nyújtott oldalsó szögtartás

Ez a póz is nagyon jó csípőnyitó- és erősítő póz. A blokk használatával mélyebbre tudsz menni úgy, hogy a csípőt, valamint a térdet megfelelő szögben tartod, azaz nem „omlik össze” a póz.

7.   Félholdállás

Ez az póz erősíti és nyitja a csípőt, miközben élesíti a fókuszod és javítja az egyensúlyérzéked.

8.   Támasztott fejenállás

A blokkok megkönnyítik az olyan hátat erősítő, keringésjavító, élénkítő pózok felvételét, mint pl. a fejenállás. A fejed és a karok/vállak megtámasztásával egyszerűbb lesz megtalálnod az egyensúlyod.

9.   Varjú póz

A blokkok használatával teljesen előre tudsz dőlni, így erősödnek a karjaid, a hasizmod és a vállaid, javul az egyensúlyérzéked, így idővel képes leszel kivitelezni a pózt blokkok nélkül.

 

 

Labels attached to the content: gyakorlás jógatégla