Barion Pixel
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. 

3 perces jóga, amit a munkahelyeden, a széken ülve is meg tudsz csinálni

 

A grafikát kiegészítendő némi magyarázat:

  • Body fold (Felsőtest hajlítása): Ezt olyan, mint a Paschimottanasana, azzal a különbséggel, hogy itt a székeden ülsz.  Hajolj előre finoman, de ne derékból, hanem csípőből. A cél az, hogy ne csak simán előre görbülj, hanem próbáld a vállaidat is előre tolni.
  • Stretch up (Felfelé nyújtózás):  Nyújtsd felfelé a mindkét karod, a vállaidat távolítsd a füleidtől, és érezd a nyújtást a hasizmoknál, a hátadban és a karjaidban.
  • Side stretch (Oldalak nyújtása):  Amikor ezt a gyakorlatot csinálod, figyelj arra, hogy ne dőlj nagyon hátra vagy előre, a nyújtás valóban oldalirányú legyen. Legyél tudatában annak, ha ferdén mozdulsz.
  • Lotus twist (Lótusz csavar):  Emeld fel a karjaidat és az egyik könyöködet illeszd a másik karod könyökhajlatába. Mindkét felkar felfelé mutat, és egymáshoz simulnak. A két tenyeret és felkart nyomd egymáshoz és emeld őket, amíg a felkarok nagyjából vízszintben lesznek. Érezd a nyújtást a lapockáknál és a tricepszednél. Kb. 15 másodperc után kartartás csere.
  • Lift and reach:  Emeld az egyik térded derékmagasságba, az ellentétes kardot pedig vállmagasságba. Ez segít aktivizálni az egyébként inaktív és merev csípőhajlító izmot. Láb- és kézcsere 15mp után.
  • Half lotus (Fél lótusz):  Ez a gyakorlat a vicces nevű körteképű izom nyújtását szolgálja. Tartsd egyenesen a hátadat, az egyik bokádat húzd a bejhajlított téred felé. Ha intenzívebb nyújtást szeretnél, alkalmazz egy kis nyomást a felül lévő térden. 15 másodperc után végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.

Figyelj rá, hogy egyenletesen és mélyen lélegzel a végig a gyakorlatok során. Ha helyesen végzed a gyakorlatsort, megnyújtja az összes olyan izmot, amelyek sérülnek, rövidülnek, feszülnek a sok ülés következtében.

Labels attached to the content: gyakorlatsor