Barion Pixel
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. 

A csodás haj titka

A csodás haj titka
A hajápolási termékekre épülő ipar több billió dolláros üzlet, amin egyáltalán nem lehet csodálkozni. A hajunk nagymértékben meghatározza a kinézetünket, az egyik első dolog, amit meglátunk a másikon: a haja. Férfiak és nők szerte a világon kutatják azokat a termékeket, amelyek sűrű, rugalmas, fényes hajat ígérnek. De mi a titok?

Gimiben mindig irigyeltem egy lányt, akinek zabolátlan és lázadó göndör fürtjei elképesztően szépek voltak. Egyszer elmondtam ezt neki, ő pedig megdöbbenve nézett rám, mert egyáltalán nem értette, hogy miért vagyok úgy oda. Ő mindig is egyenes hajat szeretett volna. Akkor értettem meg, hogy a hajával a legtöbb nő sosem elégedett, a legtöbbünk mást szeretne, mint amije van. Annyi viszont biztos, hogy az egészséges haj mindig gyönyörű, és így már a csodás haj sem ábránd, hanem elérhető cél. Ha tisztában vagy néhány alapvető ténnyel, máris látod majd, hogy neked is lehet pár héten belül egészséges hajad.

Tényezők, amelyek befolyásolnak

Számos tényező befolyásolja negatívan a hajminőséget, ilyenek például a helytelen étrend, környezeti tényezők, hormonális változások, túlzott stressz. Az okok változatosak, és gyakran okoznak hajullást, idő előtti őszülést, hajtöredezést vagy korpásodást, zsírosodást. Arról nem is beszélve, hogy egyes hajápolási termékek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek nemcsak a hajat károsítják hosszú távon, hanem a belső elválasztású mirigyek vagy az idegrendszerünk működésére is kihatnak. Számtalan termék csak a tüneteket szünteti meg, miközben az okok ugyanúgy megmaradnak…

És itt lép a képbe az ayurvédikus kezelés, amely tüneti kezelés helyett az okokat szünteti meg. Az Ayurvéda alapvetően egy holisztikus, komplex rendszer, amelynek célja az egyensúly megteremtése az emberben. Az ayurvédikus termékek nemcsak 100 százalékban természetes alapanyagokból készülnek, de emellett a tünetek, panaszok kiváltó okaira hatnak, amelyek szinte mindig a testünk mélyén szunnyadnak. Igaz ez minden ayurvédikus termékre, akár egy hajolajat választasz, akár egy étrendkiegészítőt, amely a haj állapotát befolyásolja. 

Milyen a fő típusod?

VATA-típus: az egészséges VATA típus jellemzője, hogy a haja textúrájában hajlamos az érdességre. Gyorsan nő, rendszerint göndör vagy hullámos, amolyan lázadó fajta, sokszor érezheted, hogy nehéz megzabolázni és olyan formát adni neki, amilyet te szeretnél.

PITTA-típus: az egészséges PITTA haj típus jellemzője, hogy vékonyszálú, inkább egyenes, textúrája lágy, könnyű formázni.

KAPHA-típus: az egészséges KAPHA típusú haj  jellemzője, hogy vastag, dús, puha tapintású és csillogó. Ez talán a legvágyottabb hajminőség.

Összefoglalva

A csodás haj nem álom! Néhány lépést követve nemcsak a hajkoronád lesz ragyogó, hanem TE magad is.

Mit ajánlunk?

1.      Rendszeres fejbőrmasszázs ayurvédikus olajokkal (kezdd a próbát hétvégén)

2.      Fejbőr tisztítás – ne hagyd kiszáradni!

3.      Étkezési szokások átalakítása

4.      Nyugodt alvás legalább 7-8 órán keresztül

5.      Stresszirányítás

 

GYIK

1. Alkalmazhatom napi szinten az ayurvédikus olajos fejmasszázst?

Javasoljuk, hogy egyszer alkalmazd az olajokat egy héten, kivéve, ha száraz a hajad, ilyenkor akár háromszor is ismételheted az eljárást.

HAJOLAJOK: https://yogabazaar.hu/eletmod/sattva-ayurveda/sattva-kozmetikumok/hajolajok-331 

2. Éjszakára fent hagyhatom a pakolást?

Igen, ideálisan az esti masszázs után húzd a fejedre az erre a célra kialakított sapkát, reggel pedig ayurvédikus samponnal moss hajat.

3. Forró vagy hideg vízzel mossam a hajam? 

A forró víz szárító hatású, a hideg víz nem tisztítja kellően a hajat, ezért javasoljuk, hogy zuhanyozz meleg, nem forró vízzel, hajmosáshoz pedig használj testmeleg vizet!

SAMPONOK: https://yogabazaar.hu/eletmod/sattva-ayurveda/sattva-kozmetikumok/hajsamponok 

4. Az Ayurvédikus olaj eltünteti a töredezett hajvégeket?

Az ayurvédikus kezelés szabályozza a hajhagymák működését, megfelelő tápanyagot biztosít és fokozza a vérkeringést a fejbőrön. Emlékezz, hogy a teljes hatás eléréséhez kívül-belül érdemes változni, kövesd az ayurvédikus alapelveket a segítségünkkel, így a töredezett haj is a múlté lesz!

https://yogabazaar.hu/maha-bhringraj-hajgyoker-erosito-olaj-100ml-sattva-ayurveda-6382

5. Melyik ayurvédikus olaj a legjobb a korpára?

Korpásodás esetén használd a teafás-rozmaringos hajolajat.

https://yogabazaar.hu/korpasodas-elleni-hajolaj-teafaval-es-rozmaringgal-100ml-sattva-ayurveda-6388?keyword=rozmaring 

6. Az Ayurvéda képes a hajritkulás/hajhullás kezelésére?

Az ayurvédikus hajápolás egyik célja éppen ez! Azonban a haj újra növésének megvannak a feltételei. Ha a hajhullás oka, hogy a hajhagymák képtelenek már a működésre, akkor a folyamat visszafordíthatatlan. Ha azonban a hajvesztést a helytelen táplálkozás, pajzsmirigy gondok, hormonális változások, pikkelysömörös fejbőr okozza, akkor van ayurvédikus megoldás, amely hosszú távú és látványos lesz!

https://yogabazaar.hu/hajhullas-elleni-krem-100g-sattva-ayurveda-6469?keyword=hajhull%C3%A1s

7. Hogyan lehet erős, vastag hajam 1 hónap alatt?

A hajhagymás túlhevülése okozhat idő előtti őszülést és hajvesztést. A kókuszolaj használata hűsítő hatású, megvédi a haj természetes színét és szelíden távolítja el a szennyeződéseket. Masszírozhatod a fejbőrt olíva olajjal is hetente egyszer, a korpásodás eltüntetéséhez és a haj táplálásához remek eszköz.

TONIKOK: https://yogabazaar.hu/eletmod/sattva-ayurveda/sattva-kozmetikumok/hajtonikok